Красимир Минев

основател

 

Началото на журналистическата ми кариера бе през 1988 г. във в-к „Футбол“, като там работих до края на 1990 г. След това продължих да се изявявам в българския печат. Присъединих се към екипа на ежедневника „Подкрепа“, където прекарах две години.

От средата на 1992 г. до юни 1999 г. преминах в спортната редакция на БНТ. Това съвпадна с отразяването на Олимпийските игри в Атланта през 1996 г., Световните финали по футбол в САЩ 1994 г. и във Франция през 1998 г., както и европейското първенство по футбол в Англия през 1996 г. На тези форуми бях ръководител на екипа на БНТ. След това кариерата ми продължи за една година в телевизия „МСАТ“. От 2000 до 2014 г. бях на работа в БТВ като шеф на „Спортната редакция“ на най-влиятелната медия. В продължение на 19 години съм бил водещ на Шампионска лига по БНТ и БТВ. От 2014 г. имам удоволствието да продължа кариерата си в каналите на „Булсатком“. Щастлив съм, че животът ме събра с млади и амбициозни колеги, с които да приемам нови предизвикателства. Поредното е сайтът „Код спорт“.

Съавтор и водещ съм бил на предаванията – „7 дни спорт“ и „Планета Футбол“ по БНТ, „Зона спорт“ по БТВ, а сега и на „Код спорт“ по ТВ+. Водещ съм и на студията на първенството, което предлага най-много емоции на феновете на футбола – испанската Ла Лига. През 2020 г. получих наградата „Люпи и Мичмана“ в памет на легендарните тв журналисти Николай Колев и Людмил Неделчев.

Завършил съм Факултета по журналистика в Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

 

Владимир Памуков

основател

 

Владимир Памуков е роден в Русе, където завършва спортното училище с профил „борба“. Магистър по журналистика на Софийския университет „Климент Охридски“ и магистър на Националната спортна академия. Работи във в. „Труд“ от 1991 година като от 1993-а е шеф на спортния отдел на медията.

Първи носител е на наградата за спортна журналистика на името на Людмил Неделчев-Люпи и Николай Колев-Мичмана. Притежател на приза „Черноризец Храбър“ в категорията „Спортна журналистика“ за №1 в печатните медии. Три пъти журналист на годината на „Труд“ в период, когато вестника е с тираж над половин милион копия.

Отразявал е от мястото на събитието 6 летни олимпиади, както и финалите на 6 световни и 6 европейски първенства по футбол. Също и над 250 мача на националния ни футболен тим със старт на „Парк де Пренс“ на 17 ноември 1993 г. В кариерата си има интервюта с футболните величия Диего Марадона, Лионел Меси, Роналдиньо, Йохан Кройф, Франц Бекенбауер, Ромарио, и стотици звезди на родния и световен спорт.

Автор и водещ в екип с Красимир Минев на тв продукциите „Планета Футбол“ и „Код Спорт“. Коментирал е за БНТ десетки световни и европейски първенства по борба. През 2018-а година написва бестселъра „Христо Стоичков. Историята“, достигнал рекорден 70 000 тираж в България и издаден на испански, английски и полски език. На книжния пазар името му е свързано също и с бума на „Стефка Костадинова – Да прескочиш света“, „Валентин Йорданов – Всичко е борба“, „Любо Ганев – Светът отвисоко“, „Армен Назарян – Роден победител“ и най-вече с „България на Олимп“, чието представяне през 2020 година уважиха 21 от 41 живи олимпийски шампиони на България.

Александър Аврамов

редактор

 

Аз съм Александър Аврамов.

Винаги съм желал да се занимавам със спортна журналистика. Следвал съм мечтата си и ето вече тя е реалност.

От началото на 2020 година съм част от екипа на ТВ+. Радвам се, че имам възможността да отразявам най-вълнуващото футболно първенство в света – Ла Лига. Други спортове, които следя с интерес са тенис на корт, волейбол и бокс. В продължение на десет години съм тренирал таекуондо и съм щастлив от успехите на този спорт в България.

Завършил съм висшето си образование в Нов български университет – специалност Кино и телевизия.

 

редактор

 

Журналистиката не бе моята детска мечта, тя се появи по-късно като предизвикателство пред мен. Насочих се към тази сфера заради страстта ми към спорта. Тренирал съм футбол, плуване и хандбал, но обичам да гледам също така волейбол, зимни спортове и тенис.

Първите стъпки в журналистиката направих през 2017 година, когато стартирах като стажант в сутрешния блок на икономическа телевизия. Малко по-късно започнах работа като редактор в телевизия Bulgaria ON AIR, където прекарах 2 години. От 2019 година съм редактор на предаването „Код Спорт“.

Завършил съм Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ“. Имам бакалавърска степен по журналистика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Димитър Петков

редактор

 

Аз съм Димитър Петков. От малък мечтаех да се занимавам със спортна журналистика заради страстта ми към спорта.

Професионалният ми път в журналистиката започна през 2018 г. в спортната редакция на телевизия „ТВ+“. Работата с млад и амбициозен екип в телевизията ми помогна много за развитието ми в професията. От 2019 г. съм и редактор на предаването „Код Спорт“. Интересите ми в спорта са свързани с футбол, тенис, баскетбол и волейбол.

Завършил съм Езикова гимназия „Пловдив“ с разришено изучаване на английски и немски език, а висшето си образование завърших в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ – специалност „Журналистика“.

Яна Кръстева

редактор

 

Професионалният ми път започна през 2008 г. в спортната секция на сайта на bTV, където останах до 2014 г. Имам опит като редактор и в сайта на Българска федерация по тенис в рамките на близо година, както и в платформата на „Национална лотария“ в периода 2017-2020 г. Част съм от екипа на предаването „Код Спорт“ по TV+ от самото му създаване през септември 2015 г. Интересите ми в спорта са насочени главно към футбол и тенис.

Завършила съм „Българска филология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

 

Васил Димитров

техническа поддръжка

 

Завършил съм специалност Журналистика във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и „Връзки с обществеността“ в СУ „Св. Климент Охридски“.

Работил съм в сферата на музиката и шоубизнеса, а в момента съм видеомонтажист в телевизия TV+.  Преподавател съм по видеообработка с програмата Adobe Premiere Pro.

Именно в TV+ се запознах с Красимир Минев и останалата част от екипа на сайта. Възможността да работя както с млади, способни и амбициозни хора, така и с професионалисти с дългогодишен опит в медиите, бе причината да приема предизвикателството да създам сайта на „Код спорт“.

Обичам книгите, рок музиката, планината и българската история.