Коментари

Скандали във футбола – любовта между „сини“ и „червени“

Какво се случи през седмицата, което някои приеха за изненада? Обединение между “Левски” и ЦСКА във футбола! За мнозина това е изненада, но когато се правят опити двата гранда да бъдат натирени в ъгъла, “сини” и “червени” забравят битката на терена и са готови за революционни действия. Малко силни думи, защото се касае за нещо много просто – час по-скоро провеждане на извънреден конгрес на БФС.

От централата обявиха, че са готови форума да се проведе на 25 юни тази година. Вие вярвате ли, че това ще се случи? Няма ли отново пандемията да запази статуквото /каква модерна дума, използвана за политическите игри/. Нали вече е даден старта за предизборната битка за парламента. И ние влизаме в тази стилистика. Видяхте какви знакови за футбола имена ще се включат в сблъсъка за място в бившия партиен дом! Легенди, които за едно показване в медиите са готови да забравят онези, които са им подавали ръка през годините. Но това е друга тема! Футболът също е политика – нима не сте разбрали досега?!

Силните хора в бизнеса се изявяват и в най-популярния спорт. А когато някои засегне интересите им – започват да падат глави! Най-често те са съдийски. За съжаление, “мъжете в черно” може и да оцелеят от коронавирус, но от недоволни президенти – никога! Тук няма лобита – има само едно и който не се съобразява с него – изгаря. Начините са много, на хора, които пускат изключително развлекателни статуси и предупреждават за вендета и други, които с бели ръкавици пипат фино и махат “провинилите” си. Така армията от нарочени за гонене рефери се увеличава. Какво да се прави, не изпълнявате директивите, момчета… А те са ясни, вече десет години…

Ще има ли промяна в БФС? Това е въпрос за 1 милион лева, може и евро! Кандидатите чакат стратегически последния момент, за да не попаднат под ударите на местните структури. Къде сте герои на нашето съвремие? Единствен Христо Порточанов поддържа огъня с интервюта, но останалите борци за промяна чакат хиените да го захапят него, за да не им останат сили за тях. Така ще е до последно и след това ще се насладим на прилежно написани програми за развитието на детско-юношеския футбол, за взимането на концепции от водещи европейски школи, за пирамидата и още куп неща, които сме ги чували през последните 40 години. Още един въпрос витае из въздуха и търси отговор – къде са екипите ви господа? Кои са хората, които ще преобразят спорта носещ радост на милиони? И тях не искате да ги посочите…. При някои кандидати тях все още ги няма, при други искат да предизвикат фойерверк с публикуването им… А,бе да очакваме шоу… Да излезе някои и да каже: Техните имена са….

А къде е футболът, господа? Не ви ли притеснява, че 17 години не присъстваме на голям форум. Знам, чакате мачовете с Швейцария и Италия, за да заемете места в ложите и да фокусирате вниманието на аудиторията. Тя вече свикна с физиономиите ви, те са едни и същи и не носят радост. Впрочем, като футбола, който ръководите! А той милият е в будна кома и никой от лекарския /разбирай футболния/ екип не иска да го извади от това състояние. Чакането продължава…

Красимир Минев

Професионалният ми път започва през 1988 г. Интересите ми в спорта са насочени към футбол, баскетбол, волейбол и тенис. Завършил съм факултета по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button