БГ ФутболНовиниФутбол

БФС реши: Първа лига остава с 14 отбора

Дискутираната близо половин година промяна на формата за Първа лига в крайна сметка няма да се случи. По нареждане на Борислав Михайлов насроченият за 25 май изпълком се отлага за 11 юни. Ходът е стратегически и реално означава – без промени в регламента и насрочване на баражи за разширяване на елита. Така и за новото първенство остава валидна досегашната система с 14 отбора и плейофи.

Официално от Първа лига отпадат „Етър“ и „Монтана“, а заелият 12-а позиция „Ботев“ (Враца) ще играе бараж за оставане срещу третия във Втора лига – столичния „Септември“.

На следващия изпълком ще има гласуване дали от сезон 2022/23 да има увеличение на тимовете от елита от 14 на 16. Подобна промяна се смята за рискова заради проблемното финансовото състояние на немалко клубове. Прогнозите са, че при промяна на политическото статукво ще се намалят парите от общините за отборите, които разчитат на въпросната подкрепа. И така да се покаже най-вече на феновете от провинцията кой е помагал на футбола и любимите им отбори и кой… няма да го прави.

Очаква се Борислав Михайлов да обяви на 11 юни сериозна чистка в администрацията на БФС. Това ще е първа част от плана му да покаже, че иска да промени централата. Твърди се, че той вече не е в добри отношения с петима членове на изпълкома, които дърпаха конците в БФС при неговото 18-месечно отсъствие.

Велислав Филипов

Завършил съм Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ". Имам бакалавърска степен по журналистика от СУ „Св. Климент Охридски“. Интересите ми са насочени най-вече към футбол, волейбол, тенис и зимни спортове.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button