ДругиНовини

Близо 60% от японците искат отмяна на Олимпиадата

Близо 60% от японците искат отмяна на планираните за това лято Олимпийски и Паралимпийски игри в Токио. Това показва анкета, проведена от агенция Киодо.

Едва 12.6 от отговорилите са се изказали за провеждането на Игрите, но с ограничен брой зрители, а 25.2% са за провеждането на Олимпиадата при празни трибуни.

Общественото мнение в Япония е настроено против Олимпийските игри заради пандемията от коронавирус и ситуацията в страната, а именно – крайно ниски темпове на ваксинации, рязко нарастване на заболелите и недостатъчния брой легла за тях.

В Осака например при заразени 800-1000 човека на ден болниците не смогват да приемат всички пациенти в тежко и средно тежко състояние. Отбелязва се зачестяване на смъртните случаи, когато хора са принудени да стоят по домовете си в очакване на освобождаване на легла в болниците. Въпреки това, днес в Токио се проведе церемония по случай обратното броене на 100 дни до старта на Паралимпийските игри.

Велислав Филипов

Завършил съм Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ". Имам бакалавърска степен по журналистика от СУ „Св. Климент Охридски“. Интересите ми са насочени най-вече към футбол, волейбол, тенис и зимни спортове.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button