НовиниСветовен футболФутбол

Бразилия потвърди: Поема домакинството на Копа Америка

Президентът на страната Болсонаро потвърди, че Бразилия ще бъде домакин на Копа Америка, след като организаторите отхвърлиха като домакини Аргентина, опустошена от пандемията от коронавируса.

„Бразилия ще бъде домакин на Копа Америка“, каза Болсонаро.

Началникът на кабинета на Болсонаро Луис Едуардо Рамос, който преди това хвърли допълнително съмнение върху проблемния турнир, като заяви, че решението все още не е окончателно, написа в Туитър: „Потвърдено е: Копа Америка ще се проведе в Бразилия“.

Две седмици преди старта на съревнованието, Южноамериканската футболна федерация КОНМЕБОЛ написа в Туитър, че „КОНМЕБОЛ 2021 Копа Америка 2021 ще се проведе в Бразилия“, а датите за турнира – 13 юни – 10 юли остават. Очаква се федерацията да обяви стадионите и датите за мачовете в близките часове. Бразилия за последно прие Копа Америка през 2019. Първоначално насрочен за миналата година, южноамериканският еквивалент на Европейското първенство бе отложен с 12 месеца поради пандемията от коронавирус.

Новият домакин Бразилия е една от страните, които бяха най-засегнати от вируса, като са втори по смъртност в света с над 460 000 жертви, при повече от 16.5 млн. случая. Това щеше да бъде първото издание в историята на турнира, на което домакини са две страни – Аржентина и Колумбия. Но преди десет дни, КОНМЕБОЛ отне домакинството на Колумбия заради протестите по улиците, които бяха посрещнати от сериозна реакция на полицията – това само по себе си доведе до международно порицание. След повече от месец протести, дузина души вече загубиха животите си.

В неделя, Южноамериканската футболна федерация отне домакинството и на Аржентина поради скока на заразени с коронавирус в страната, където са регистрирани над 77 000 смъртни случая към днешна дата и близо 3.8 млн. инфектирани.

Велислав Филипов

Завършил съм Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ". Имам бакалавърска степен по журналистика от СУ „Св. Климент Охридски“. Интересите ми са насочени най-вече към футбол, волейбол, тенис и зимни спортове.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж също
Close
Back to top button