Зимни спортовеНовини

Цеко Минев в ръководството на световните ски

Изключително високо признание получи президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев. Той бе избран за член на Съвета на Международната федерация по ски (ФИС) по време на 52-ия конгрес на централата. Така за първи път българин заслужи място в най-висшия ръководен орган, който управлява зимните спортове.

Кандидатите за 16-членния Съвет на ФИС бяха общо 19 на брой. За президент на международната федерация бе избран Йохан Елиаш. А досегашният шеф Джанфранко Каспер ще бъде почетен президент.

„Благодарен съм на колегите от целия свят за гласуваното ми доверие да стана член на Съвета на ФИС – каза Минев пред сайта на БФ Ски. – Изборът ми е резултат от упорития труд в последните 20 години, чрез който успяхме да върнем България на картата на световните ски, да станем водеща дестинация, както и да постигнем изключителни успехи в зимните спортове. Това е и признание за всички, които подкрепят българските ски – състезатели, треньори, деятели, спонсори и зимните ни курорти. Надявам се, че с колегите от новия Съвет на ФИС ще допринесем за следващото ниво на световните ски.“

Свързани статии

Минев е начело на БФ Ски от 2003 г. и е най-дълго управлявалият президент в цялата история на този спорт у нас. В този период Банско стана важна и неизменна част от календара на Световната купа по ски, а в курорта се проведоха стартове и от Световната купа по сноуборд, както и световно първенство по ски за младежи.

Яна Кръстева

Професионалният ми път започна през 2008 г. Интересите ми в спорта са насочени главно към футбол и тенис. Завършила съм „Българска филология" в Софийския университет „Св. Климент Охридски".

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button