НовиниСветовен футболФутбол

Чеферин: Направихте огромна грешка, имате време да я поправите

Президентът на УЕФА Александър Чеферин отново се обърна към клубовете, които обявиха, че ще участват в Суперлигата. По време на Конгреса на УЕФА словенецът разкри, че все още има време въпросните отбори да си вземат поука и да попряват „огромната грешка, която са направили“. Любопитно е, че той обърна важен акцент към английските клубове.

“Бих искал да се обърна към собствениците на някои английски клубове. Господа, вие направихте огромна грешка. Някои хора ще кажат, че това е алчност, а други – че е надменност, арогантност или пълно непознаване на футболната култура. Всъщност, това няма значение. Това, което е важно, е, че все още има време да промените решението си. Всеки прави грешки. Английските фенове заслужават да поправите тази грешка. Те заслужават уважение. Вразумете се! Не заради любовта към футбола, защото си представям, че някои от вас нямат много от нея, а заради уважение към тези, които дават всичко от себе си, за да отидат на стадиона и да подкрепят своя отбор”, заяви Чеферин.

„Футболът е динамичен и непредсказуем. Това го прави толкова велика игра. Европейските турнири се нуждаят от истории на отбори като Аталанта, Селтик, Рейнджърс, Галатасарай и Динамо Загреб. Имаме нужда от тези клубове, за да знаят хората, че всичко е възможно и че всеки има шанс. Трябва да поддържаме мечтите живи”, допълни Чеферин по време на Конгреса на УЕФА.

Александър Аврамов

Завършил съм висшето си образование в Нов български университет - специалност Кино и телевизия. Интересите ми са свързани най-вече с футбол , тенис, бокс и волейбол.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button