НовиниСветовен футболФутбол

Чеферин не изключи възможността Реал, Барса и Ювентус да бъдат извадени от Шампионска лига

Президентът на УЕФА Александър Чеферин не изключи възможността отборите на Реал (Мадрид), Барселона и Ювентус да бъдат изхвърлени от Шампионска лига за две години. Трите клуба са единствените, които останаха от първоначалните 12 основатели в проекта за Суперлигата. Това предизвика разследване и Дисциплинарната комисия на УЕФА ще предприеме действия, като е възможно трите клуба да бъдат извадени от европейските клубни турнири или да бъдат сериозно санкционирани.


„Нашата дисциплинарна комисия е независима, така че когато започнат да работят по даден случай, не мога да коментирам. Не мога да кажа кога и какви ще бъдат санкциите. Това, което намирам за наистина странно е, че те все още са част от тази Суперлига, заявявайки желанието си да играят, но след това изпращат писмо с молба да играят в Шампионска лига. Не може да играете в Шампионска лига и да бъдете в Суперлигата. Не разбирам какво се опитват да направят тук“, каза Чеферин.


В последното си изявление Ювентус, Реал Мадрид и Барселона призоваха за диалог и за намиране на общ път напред.

Александър Аврамов

Завършил съм висшето си образование в Нов български университет - специалност Кино и телевизия. Интересите ми са свързани най-вече с футбол , тенис, бокс и волейбол.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button