Други

Още два медала за България от ЕП по вдигане на тежести

Христо Христов завърши с два сребърни медала впечатляващото българско представяне на европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Москва. В олимпийската категория до 109 кг. 19-годишният Христов събра двубоя от 206 кг, което му беше достатъчно за среброто в крайното класиране след като преди това си бе осигурил второто място в изхвърлянето. В изтласкването Христо първо вдигна 214 кг. след това поиска 6 килограма повече и не успя, но в последния си опит ги закова над главата за среброто и в крайното класиране.

С категорията на Христо Христов завърши нашето участие на първенството в Москва. Българите се връщат с три златни, три сребърни сребърен и един бронзов медала в двубоите. В общото подреждане по всички отличия в движенията нашите са с 8 златни, 8 сребърни и 3 бронзов медала.

Това е най-доброто класиране на страната ни на европейски първенства от 17 година насам. За последно повече от двама шампиони имахме през 2004 г. Киев.

С отличното представяне в руската столица България почти сигурно си осигури максимума от две квоти при мъжете за Олимпийските игри в Токио това лято.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button