Други

Трима родни щангисти ще се борят за две олимпийски квоти

Стилян Гроздев, Божидар Андреев и Христо Христов са тримата щангисти, които ще се борят за двете квоти, които страната ни успя да спечели за Олимпийските игри в Токио това лято. Решението кои двама ще представят България на най-големия спортен форум ще бъде взето от треньора Иван Иванов и неговия щаб.

“Квотите са две до този момент, а за тях ще се борят трима състезатели – това са Стилян Гроздев, Божидар Андреев и Христо Христов. От тях, двама отиват в Токио, това ще се случи непосредствено преди Олимпиадата. Ще обсъдим с колегите и ще изберат най-добрия вариант. Системата е малко сложна заради допинг нарушения от 2008-а насам – искрено се надявам да не надхвърлим 20 положителни проби от 2008-а досега – тогава квотата ще бъде една.“ – заяви Иванов и допълни, че ще се оттегли от треньорския пост на националния отбор след края на Игрите в Токио тази година.

България спечели отборната титла на Европейското първенство в Москва, на което българските щангисти завоюваха общо 19 медала 8 златни, 8 сребърни и 3 бронзови.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button