НовиниСветовен футболФутбол

Другото лице на Ней

За мнозина Неймар е футболист, който се вълнува единствено и само от парите. И може би имат право, защото си спомняме как си тръгна от Барселона и какви пари му предложиха собствениците на ПСЖ. Отделно от това бразилският талант не спира да прави шумни купони, на които присъстват около хиляда гости.

Пресата във Франция твърди, че когато неговата сестра Рафаела Бекран има рожден ден, брат й винаги е контузен. Но това не му пречи да присъства на празненството, макар или с патерици, или с ботуш, който да обездвижи контузения му глезен. Дори когато взе отношение по създадената Суперлига и написа, че отхвърля идеята на Флорентино Перес и компания, хората отново не му повярваха.

Понякога парите убиват страстта към футбола! Те не са всичко! Не искам да е така”, написа Неймар в една от социалните мрежи. Коментарите под неговия пост не бяха позитивни.

Само че звездата има и друга страна. Притежава благотворителна организация “Институт Неймар”, който се занимава с извънучилищни дейности с деца. За нея малко се говори и пише. “Семейството ми и аз поддържаме структура от 142 служители, които получават заплати и обезщетения независимо от тежката пандемична обстановка”, обясни бащата на Неймар. Това са малко над 90 хиляди евро на месец и ще ги изплащаме, независимо докога ще продължат извънредните мерки” – завършва Неймар да Силва старши.

Институтът на звездата се грижи за 3000 младежи в неравностойно положение. Веднага някой ще попита – а колко е заплатата на футболиста? Ето отговора – месечното възнаграждание на Неймар Джуниър в ПСЖ е 1 млн. евро на седмица, но бразилецът има сърце да помага.

Красимир Минев

Професионалният ми път започва през 1988 г. Интересите ми в спорта са насочени към футбол, баскетбол, волейбол и тенис. Завършил съм факултета по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button