Бойни спортовеНовини

Дуелът Джошуа – Фюри под въпрос

Тайсън Фюри и Антъни Джошуа трябва да определят абсолютния шампион в тежка категория на бокса на 14 август в Саудитска Арабия. Но дългоочакваният мач може и да не се проведе по план. Причината е решение на американски съд, според което Фюри трябва да даде реванш на Дионтей Уайлдър до 15 септември.

Това ще бъде трета битка между двамата. В първата бе отсъдено равенство, а във втората през февруари 2020 г. Тайсън победи американеца и завоюва пояса на Световния боксов съвет (WBC). От лагера на Уайлдър отдавна настояваха, че според договора имат право на трети сблъсък, който обаче остана във времето заради пандемията.

Така е много вероятно непобеденият на професионалния ринг Фюри да няма възможност да се боксира с Джошуа след три месеца, освен ако не бъде предложен финансов стимул на Уайлдър, на който да не може да устои и да отстъпи, с което да даде „зелена светлина“ за един сблъсък, който целият свят очаква.

Яна Кръстева

Професионалният ми път започна през 2008 г. Интересите ми в спорта са насочени главно към футбол и тенис. Завършила съм „Българска филология" в Софийския университет „Св. Климент Охридски".

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button