БГ Футбол

Aлан Пардю: Тук съм, за да бъда шампион

Спортният директор на ЦСКА Алан Пардю даде специално интервю за клубната телевизия на „червените“. В него бившият наставник на елитните английски Нюкасъл и Кристъл Палас разкри защо е избрал да работи в ЦСКА, какви са впечатленията му от клуба и каво е мнението му за трансферите на Али Соу в Ростов и Валентин Антов в Болоня.

„Тук съм само и единствено, за да бъда шампион. Нищо друго не ме устройва. Да си втори не значи нищо за мен. Целта през следващата година е една – да спечелим титлата. Задължително е“, започна Пардю.

„Исках да придобия още повече опит в Европа. Тук имам шанс да спечеля първенството – ЦСКА е голям отбор. Феновете тук изискват от теб да печелиш. Хареса ми това предизвикателство.

„Основната роля е да повиша нивото на отбора. Мога да давам мнението си след мач. Мога да предлагам на ръководството съвети, които да ни помогнат да се развиваме. Върху мен няма напрежение от гледна точка на резултати.“

„Трябва да се подобри инфраструктурата на клуба. В това няма съмнение. С Дани и Гриша Ганчеви говорим за стадиона. Да получим позволение за строеж е въпрос на политически процес, както е във всички държави. Тренировъчната база е на едно много добро ниво. Академията трябва да се подобри – тренировъчния процес също“

„Трансферната политика на ЦСКА е много сходна с тази на големите отбори. Собствениците имат тежката дума, защото от тях идва финансирането. Мнението им трябва да се уважава. Те трябва да гледат в дългосрочен план за развитието на клуба. Не забравяйте, че сме в COVID обстановка. Всички собственици на клубове в страната заслужават поздравления, защото доколкото виждам, всеки получава заплати, а в същото време почти нищо не влиза в касата и е трудно. Имахме известни финансови проблеми. Да, разделихме се с някои добри играчи – в частност Али Соу. Аз лично смятам, че беше невероятен за клуба. И знам, че феновете ни го обичаха, но той самият искаше да продължи. Но също и Антов. Случаят с него е по-специфичен, защото от една страна искаш да задържиш най-добрия си млад играч, но от друга – да отиде в Италия на тази възраст, е страхотна възможност за него. Новите играчи вече свикват и се представят добре.“

„Любо пое отбора в труден период. Почти веднага трябваше да играе срещу Лудогорец. Стилът се промени. Сега представянето ни е по-добро. Той се вписа много добре. Познава клуба, треньор с опит, както и страхотна футболна кариера. Имаме отлична възможност да спечелим Купата“, завърши Алан Пардю.

Димитър Петков

Аз съм Димитър Петков. От 2019 г. съм редактор на предаването „Код Спорт“ по „ТВ+“. Интересите ми в спорта са свързани най-вече с футбола, но следя с интерес и тенис, баскетбол и волейбол.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button