БГ Футбол

Над 20 000 фенове на финала за купата

Официално – над 20 хиляди привърженици ще могат да присъстват на финала за Купата на България между Арда и ЦСКА утре. Това стана ясно след среща между представители на „червения“ клуб и здравния министър Стойчо Кацаров, който се е съгласил националният стадион Васил Левски да бъде отворен на 50 процента от капацитета си за фенове.

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков и лидерът на Сектор „Г“ Иван Велчев – Кюстендилеца се срещнаха със здравния министър Стойчо Кацаров в сградата на министерството на здравеопазването. Кацаров е уважил молбата на феновете на „червените“ ст. „Васил Левски“ да бъде отворен на 50% за предстоящия финал за Купата на България, а не както първоначално бе издадена заповедта – по 1000 души на сектор.

„Срещата беше много кратка, ползотворна и най-вече с чудесен резултат – заяви Пламен Марков. – Взе се решение стадионът да бъде отворен на 50%. Благодарим за този компромис, за този жест. Надяваме се, че няма да ги разочароваме.“ – допълни изпълнителният директор на ЦСКА.

Финалът за Купата на България между Арда и ЦСКА е утре от 19:30 ч. на ст. „Васил Левски“.

Димитър Петков

Аз съм Димитър Петков. От 2019 г. съм редактор на предаването „Код Спорт“ по „ТВ+“. Интересите ми в спорта са свързани най-вече с футбола, но следя с интерес и тенис, баскетбол и волейбол.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button