БГ Футбол

Няколко реда за съдийството в България, за журналистите и за още нещо

Една от най-коментираните фигури в родния футбол днес излезе на “светло”. Става въпрос за шефа на Съдийската комисия към БФС, който бе гост в студио “Дерби” и се опита да отговори на атаките от различни посоки заради грешките на подопечните му.

Ето откъси от изповедта на боса на “мъжете в черно”:

“Миналата година се навършиха 100 години футболно съдийство в България. През цялото това време софийските съдии са имали отговорността да свирят навсякъде по страната. Да преборим колко отбора има в София в Първа и Втора лига. Не е комфортно за някой съдия от провинцията да свири на отбор от родния му град, докато за София не е така. Това са аргументите и аз не съм ги измислил, винаги е било така. 99 % от членовете на Съдийската комисия са стари муцуни. Единственото ново име съм аз. Помолил съм колегите да не взимат отношение. Затова атаките са изцяло към мен и започнаха след Царско село – Лудогорец, когато се контузи Антон Недялков. Съдията и аз сме причината за тази контузия. Извън атаките в медиите ми се обади един президент преди ЦСКА – Локомотив, Христо Крушарски. Той сподели, че се притеснявал, защото еди кой си пие кафето с еди кого си.“ – сподели Гергинов.

„Защо Георги Кабаков не е ръководил първия полуфинал за купата на България между ЦСКА и Лудогорец? От други хора получих намек кой да свири този полуфинал. За Кабаков става дума. Той е нашият водещ съдия. Той обаче получи престижна покана да свири полуфинал за Купата на Гърция. Дадох съгласието си да отиде, защото е престиж за българското съдийство. Чух се с Кабаков” – така Гергинов отговори на част от въпросите.

Не си мислете, че сме ви лишили от нещо интересно. Засегна се темата, че журналистите пречат на арбитрите, което не е новина.

Има въпроси, които вълнуват не само представителите на медиите, но и обществото. Ето един пример – има ли натиск от страна на президентите на клубовете за назначения на рефери? Нали никой от вас не се съмнява, че има нещо подобно!? Само, че шефът мълчи, подчинените също… И тогава какво се случва? Ами това, което виждаме от години. Всички знаят за него, но никой не го признава. И така докога господа?

Красимир Минев

Професионалният ми път започва през 1988 г. Интересите ми в спорта са насочени към футбол, баскетбол, волейбол и тенис. Завършил съм факултета по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button