Световен футбол

Г-н съдия, мачът свърши ли?

Испанският съдия Рикардо де Бургос Бенгоечея сътвори изключителен куриоз в мача между Севиля и Гранада от 32-ия кръг в Ла Лига, спечелен от домакините с 2:1. Главният арбитър свири края на мача и след това върна играчите на Севиля от съблекалните, за да се доиграе една минута от добавеното време на срещата.

До тази сензационна развързка се стигна, след като съдията назначи 4 минути продължение на срещата, но реши да свири края на мача, след като бяха изтекли само 3 от добавените минути. Играчите на Севиля се прибраха в съблекалните, но тези на Гранада отказаха да напуснат терена. След това Де Бургос Бенгоечея получи сигнал от стаичката за ВАР и върна футболистите на Севиля, за да бъдат доиграни последните 60 секунди от мача. Севилци не можеха да повярват, че това е решението на съдията, при положение, че повечето от тях вече се бяха съблекли, готови да си вземат душ.

В крайна сметка, мачът се доигра за 60 секунди и вече беше сложен официалният му край, който узакони победата за Севиля. С нея играчите на Лопетеги събраха актив от 70 точки и се доближиха само на точка до Барселона и Реал (Мадрид) и на 3 до лидера Атлетико. Гранада остава на осмото място.

Димитър Петков

Аз съм Димитър Петков. От 2019 г. съм редактор на предаването „Код Спорт“ по „ТВ+“. Интересите ми в спорта са свързани най-вече с футбола, но следя с интерес и тенис, баскетбол и волейбол.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button