Световен футбол

Рамос разкрива бъдещето си

Капитанът на Реал (Мадрид) Серхио Рамос признава, че е можел да се пенсионира преди няколко години, защото е спечелил всичко.

“За този период ликувах с всичко и можех да кажа “стоп”, да кажа гейм овър. Но маталитетът ми не го позволява” – споделя бранителят в началните минути на филма, посветен на него и подготвен от компанията Amazon Prime Video.

“Ще напусна, когато му дойде времето. Мисля, че съм си извоювал правото аз да взема това решение. Искам да спечеля пета Шампионска лига, световното първенство в Катар и Олимпийските игри в Токио. Амбициозно звучи” – заявява лидерът на “кралския“ клуб.

Разговора със Зидан

В един момент лентата разкрива разговор между Рамос и Зинедин Зидан.

Треньорът ми каза: “След като приключих с кариерата си на футболист, това което исках е да оставя всичко. Така минаха две, три години. Тогава започнах да осъзнавам, че футбола ми липсва. Съветът ми към теб е да останеш на терена още 3 години, но ако имаш мотивация и си на топниво”.

Ел Класико

„Това е най-гледания мач в света. Той те прави отговорен и да устояваш на натиск. Ел Класико не може да те остави равнодушен. Този мач има специален вкус. Когато загубите първите страници на вестниците не ви харасват, защото лицето ви излъчва болка. При успех емоцията е трудно обяснима” – твърди Рамос.

Лео Меси
Източник: Facebook

Отказването от футбола

„В деня, когато стана и няма нещо, което да ме мотивира събирам семейството си и им съобщавам за решението си. Идеята ми е да остана легенда за Реал (Мадрид) – най-великия клуб в света. Когато разговарях с играчи като Бекъм, Роналдо, Зидан разбрах, че това е строго индивидуално. Трябва емоцията ти да е в синхрон с тялото. Когато това не действа разбираш, че е време да се оттеглиш. Смятам, че ще издържа една, две години без футбол, но не повече. Мисля и за бизнеса си“ – завършва разказа си Серхио Рамос, който няма да играе в мача срещу Барселона утре заради мускулна травма.

Димитър Петков

Аз съм Димитър Петков. От 2019 г. съм редактор на предаването „Код Спорт“ по „ТВ+“. Интересите ми в спорта са свързани най-вече с футбола, но следя с интерес и тенис, баскетбол и волейбол.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button