Световен футбол

Жорди Кройф се завърна в Барса

Жорди Кройф официално се завърна в Барселона. Синът на легендата Йохан Кройф влиза в щаба на новия президент Жоан Лапорта, като ще започне работа от 1 август. От „Камп Ноу“ не посочват каква точно ще бъде неговата длъжност, но в съобщението се споменава, че той ще има стратегическа роля в решаването на футболните въпроси в клуба.

Кройф е пристигнал в Барселона още в края на миналата седмица и разговорите между него и Лапорта бързо са напреднали. Един от проблемите бе, че Кройф имаше договор с китайския Шенжен, на който бе треньор. Явно обаче този въпрос вече е уточнен. От „Камп Ноу“ изрично упоменават, че назначението на Кройф става със съдействието на китайския клуб, който се е съгласил да прекрати договора му. 

Също днес се очаква и официалното потвърждение на информацията, че Роналд Куман ще изпълни договора си с Барселона, което означава, че ще води отбора и през следващия сезон.

Велислав Филипов

Завършил съм Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ". Имам бакалавърска степен по журналистика от СУ „Св. Климент Охридски“. Интересите ми са насочени най-вече към футбол, волейбол, тенис и зимни спортове.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button