БГ ФутболНовиниФутбол

Херо отговори: В моите принципи има понятия като лоялност

Димитър Димитров, доскорошният наставник на „Берое“, излезе с официална декларация във връзка с думите на неговия асистент Петър Колев, който напусна също клуба от Стара Загора след само един мач начело. Колев призна, че се чувства длъжен да се откаже от поста, тъй като е бил поставен под натиск от „човек, който не му е дал благословията си“.

Декларацията:

„Обръщам се към футболната общественост по повод разигралата се вчера мелодрама след мача Монтана – Берое. Цяла футболна България бе занимавана с някакви лични съдби и с някаква поискана благословия. Намирам за крайно неуместно да бъда забъркван в подобни евтини сюжети, още по-малко в контекста на някакви благословии. В седмицата на най-светлите християнски празници дори намирам за кощуствено да се говори за благословии.

Според моите принципи и убеждения, всяко човешко същество има право на свободен, личен избор. Също така, според моите принципи има понятия като лоялност, коректност, почтеност, благоприличие, които всеки човек трябва да спазва според силите си. Когато си част от един екип трябва да знаеш, че сте заедно от началото до края. И в добро, и в лошо. Заедно сте започнали и заедно ще завършите цикъла. И няма място за никакви благословии. Става дума за вътрешно усещане кое е редно и кое не. Ако човек притежава това вътрешно усещане, той ще носи отговорност за решенията си и няма да има нужда от никакви благословии. Изпитвам огромно съжаление, че бях поставен в тази ситуация от бившия ми помощник и вече бивш мой колега.

През седмицата се разделихме по възможно най-цивилизования начин с футболен клуб Берое Стара Загора. Както в Бургас, София, Кюстендил, Пловдив, Саудитска Арабия, Русия и Казахстан оставих след себе си само приятелства. Оставих добри чувства, защото във футбола може да побеждаваш или да губиш, но накрая трябва да остане уважение. Дадох най-доброто от себе си.“

Велислав Филипов

Завършил съм Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ". Имам бакалавърска степен по журналистика от СУ „Св. Климент Охридски“. Интересите ми са насочени най-вече към футбол, волейбол, тенис и зимни спортове.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button