ДругиНовини

Христо Христов: Олимпиадата е най-голямата мотивация

Олимпийските игри са мотивацията. Това заяви родният ни щангист Христо Христов при завръщането си от Ташкент, Узбекистан. Христов завоюва златен медал от Световното за младежи по вдигане на тежести до 20 г. в категория до 109 кг.

“Точно Олимпийските игри са мотивацията, те са единственото нещо, за което можем да се борим. Аз винаги отивам с някакви очаквания, винаги казвам, че отивам за медал, без значение дали е злато, сребро или бронз. Квалификациите вече приключиха, така че решението вече е в ръцете на Българската федерация да избере двата човека за Токио. Нямам идея кога ще стане ясно решението за квотите”, каза Христов.

Сребърният медалист от Световното първенство за младежи до 20 г. в категория до 102 кг. Васил Маринов пък заяви, че голяма цел пред него са Олимпийските игри в Париж.

“Да, малко не ми достигна, за да стигна до първото място. Не е тежест, която не съм преодолявал на тренировка, но все пак това е състезание, всичко се случва в последния момент – дали спадането на килограмите влияе за това, или е на психическа почва не мога да кажа, но аз съм много доволен, защото това е моето първо Световно първенство за младежи и постигнах вицесветовната титла. Предстои ни Европейско първенство за юноши, където се надявам да направя по-добър резултат, защо не и европейска титла“, заяви Маринов.

Александър Аврамов

Завършил съм висшето си образование в Нов български университет - специалност Кино и телевизия. Интересите ми са свързани най-вече с футбол , тенис, бокс и волейбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button