НовиниСветовен футболФутбол

Легенди на Арсенал подкрепиха кандидат-купувача на клуба

Легендите на Арсенал Тиери Анри, Денис Бергкамп и Патрик Виейра подкрепят опита на собственика на музикалната стрийминг платформа Спотифай Даниел Ек да купи „артилеристите“. След провала с проекта за Суперлигата феновете на лондонския клуб изразиха огромното си недоволство от сегашния собственик Стан Крьонке и го обвиниха за незавидната ситуация, в което се намира тима в последните години. Привържениците на Арсенал поискаха американският бизнесмен да продаде клуба, а веднага след това се появи и кандидат-купувач – Даниел Ек.

Анри разкри, че шведският бизнесмен е привлякъл на своя страна него, Бергкамп и Виейра, които формират консултативен съвет за купуване на клуба. „Той ни потърси и ние го изслушахме. Той ни каза, че преди всичко иска да включи феновете, така че ние се срещнахме с Тръста на привържениците на Арсенал и им казахме каква е идеята – те отново да имат думата. Той иска да възстанови ДНК-то на Арсенал, една идентичност, която я няма от доста време. Той заяви, че вече е събрал нужните средства, за да отправи добра оферта“, заяви Анри пред Скай Спортс.

Според медиите на Острова Ек ще предложи на Крьонке 1,8 милиарда паунда за мажоритарния пакет акции на Арсенал, но до момента Крьонке е категоричен, че не желае да продава. „Една смяна на собствеността ще отнеме много време и няма да е лесна, ако изобщо се случи. Даниел няма да се откаже, той ще чака, за да види дали собствениците искат да продават, но това може да отнеме много време“, допълни голмайстор номер 1 в историята на „артилеристите“.

Велислав Филипов

Завършил съм Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ". Имам бакалавърска степен по журналистика от СУ „Св. Климент Охридски“. Интересите ми са насочени най-вече към футбол, волейбол, тенис и зимни спортове.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button