Лека атлетика

Стефка Костадинова съди шведски журналист

Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова излезе с официално изявление по повод появилите се информации, че шведски журналист обвинява световната рекордьорка в скока на височина в употребата на допинг.

Ето и цялото изявление на световната рекордьорка във високия скок:

Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи лично по мой адрес. Яростта му била породена от световния ми рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см.

Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда.

Стефка Костадинова

световна рекордьорка в скока на височина с 209 см, олимпийска шампионка и президент на Българския олимпийски комитет

Димитър Петков

Аз съм Димитър Петков. От 2019 г. съм редактор на предаването „Код Спорт“ по „ТВ+“. Интересите ми в спорта са свързани най-вече с футбола, но следя с интерес и тенис, баскетбол и волейбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button