БГ ФутболНовиниФутбол

Няма да има извънреден конгрес на БФС на 30-и април

Извънреден конгрес на Българския футболен съюз на 30 април няма да има. Това стана ясно след днешния изпълком на централата. Конгресът за избор на нов президент остава по план на 25 юни.

Подписката, внесена от Христо Порточанов за насрочване на извънреден конгрес за по-ранна дата е невалидна. Част от елитните клубове включително Левски и ЦСКА поискаха избиране на управа на родната централа да се състои през април, но това няма да се случи.

“Вече има насрочен Конгрес. Изпълкомът разгледа предложенията на Извънреден Конгрес на 30 април. Това предложение беше отхвърлено. Следващото решение беше да бъде проведен Конгрес на 25 юни в зала 1 или зала 3 в НДК“, обяви временно изпълняващият длъжността председател на БФС Михаил Касабов.

Междувременно стана ясно, че шефът на съдийската комисия Костадин Гергинов остава на поста. Искането за неговата смяна е оттеглено и изобщо не е гласувано от Изпълкома.

Михаил Касабов отрече спекулациите, че на днешният Изпълком е бил обсъждан вариант за промяна на състава на Първа лига, който евентуално да включва 16 отбора от следващия сезон. Въпросът може да бъде разгледан отново при смяната на ръководството през юни.

Александър Аврамов

Завършил съм висшето си образование в Нов български университет - специалност Кино и телевизия. Интересите ми са свързани най-вече с футбол , тенис, бокс и волейбол.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button