БГ ФутболНовиниФутбол

Димитър Бербатов се кандидатира за президент на БФС, Мартин Петров и Стилиян Петров са в екипа му

Димитър Бербатов обяви официално, че ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. В неговия екип влизат бившите му съотборници от националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров, досегашният член на изпълкома на БФС Петър Величков, както и адвокат Георги Владов и Борис Станков. Това обяви голмайстор номер 1 в историята на България на пресконференция днес.

„Няма какво повече да се бавим и да отлагаме. Официално откривам моята кампанията за президент на БФС. Мисля, че моментът е дошъл и започваме от днес. Имах привилегията да работя с най-добрия треньор – Сър Алекс. Той казваше, че подборът на екипа е най-важен по пътя към успеха. Знаете кой съм и какво съм направил. Решихме да има симбиоза между футболни хора и хора, които са били дълго време в бизнеса. В екипа влиза Стилиян Петров, с когото държим връзка. Той ще бъде и част от бъдещия изпълком. Другият човек ще бъде Мартин Петров. Радвам се, че тези двама човека са моя живот и имаме една и съща идеология. От друга страна, Петър Величков. По-малко познатото име е това на Боби Станков. Той е човек с образование и знае как се чувстват нещата. Има познания и връзки в УЕФА. Опитът му е безценен. Това сме ядрото, които движим нещата от доста време. Силата, която ни обединява, е желанието за промяна“ – заяви Бербатов.

По време на пресконференцията Бербатов и неговият екип разкриха основните проблеми в централата, които трябва да бъдат оправени, за да може футболът ни да тръгне нагоре. Основните стълбове за рестарта на БФС според бившия нападател са в създаването на 10-годишна стратегия за развитие, съвместна работа с УЕФА и ФИФА, промяна на нормативната уредба, борба с уредените мачове, както и пълно преструкториране на централата.

Една от основните промени, застъпени в програмата, е подготовка за предаване на първия и втория ешалон към Професионалната футболна лига. А още от тази седмица екипа на Бербатов започва обиколка из страната, за да се срещне и запознае всички клубове със своята програма.

„Наложително е да има промяна. Благодаря на всички тези хора с моя екип. Не сме професори по всичкознание. Всяка идея е добре дошла. Всеки, който иска да даде идеи, е добре дошъл. Ще оставим и адрес за връзка след края на презентацията. Виждаме какво става във футболната общественост, хвърчащи бележи, идеи… решихме да задоволим това любопитство на хората и да излезем аз и екипът ми. Ето излизаме, готови сме да донесем нужната промяна. В процесът на работа нови идеи ще се наливат. Футболът е за всички нас. Аз съм отворен към предложения“, добави Бербатов.

Димитър Петков

Аз съм Димитър Петков. От 2019 г. съм редактор на предаването „Код Спорт“ по „ТВ+“. Интересите ми в спорта са свързани най-вече с футбола, но следя с интерес и тенис, баскетбол и волейбол.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button