БГ ФутболНовиниФутбол

Официално: Публиката се завръща на стадионите

Българсите фенове от утре ще имат възможност да наблюдават мачове на живо. Това обяви на днешната пресконференция министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов.

„В областта на спорта се допуска по отношение провеждането на спортни състезания на открито, на които се допуска публика при заемане на 30% от местата, но не повече от 1000 души на сектор, спазване на физическа дистанция от най-малко метър и половина и носене на защитни маски за лице. Това е считано от 24-ти“, заяви той.

Това означава, че дербито между Левски и ЦСКА, което ще се играе в неделя от 17 часа на Националния стадион „Васил Левски”, ще се състои пред ограничен брой публика. Последният мач между „сини” и „червени”, който се игра пред фенове, бе равенството 3:3 през юни миналата година.

Очаква се публика да има и на останалите мачове от Първа лига.

Велислав Филипов

Завършил съм Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ". Имам бакалавърска степен по журналистика от СУ „Св. Климент Охридски“. Интересите ми са насочени най-вече към футбол, волейбол, тенис и зимни спортове.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button