НовиниСветовен футболФутбол

Само Барса и Реал останаха в Суперлигата, Милан и Ювентус се отказаха

Милан стана деветият клуб и вторият такъв от Серия „А“, който обяви решението си да се оттегли от проекта Европейска Суперлига. Минути след изявлението на „росонерите“ същото направи и Ювентус.

„Въпреки че Ювентус остава убеден в спортните, търговските и правните основания на проекта, в момента има ограничени шансове той да бъде осъществен в първоначално замислената форма“, гласи част от съобщението, публикувано на сайта на „бианконерите“.

От 12-те клуба, които в неделя обявиха, че ще участват в Суперлигата, към момента само (Реал Мадрид) и Барселона още не са отказали от идеята официално. От изявлението на Милан става ясно, че „росонерите“ също няма да участват в проекта, тъй като те са решени да „чуят гласовете на феновете“.

„Ние приехме да участваме в Суперлигата, за да можем да доставим най-добрия възможен европейски турнир за футболните фенове по света. Промяната не е лесна, но е нужна за еволюцията на футбола. Въпреки това, гласовете на феновете по цял свят се чуват много ясно. Ние трябва да бъдем внимателни и да ги чуем“, написаха от Милан.

Александър Аврамов

Завършил съм висшето си образование в Нов български университет - специалност Кино и телевизия. Интересите ми са свързани най-вече с футбол , тенис, бокс и волейбол.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button