Новини

Още една квота за България в плуването

Нов успех за родното плуване. Диана Петкова се пребори за квота за олимпийските игри в Токио през лятото. На европейското първенство в Будапеща тя покри норматив „А“ на 200 м съчетано. С време 2:12,38 минути Петкова постави нов национален рекорд, но остана на едва 4 стотни от финала.

Треньор на Диана е легендарният Ботко Трендафилов. На 69 години той продължава да работи с ентусиазъм и изведе поредна състезателка до участие на най-големия спортен форум. Под негово ръководство Антоанета Френкева печели сребро на 100 м бруст и 200 м бруст на игрите в Сеул през 1988 г., а Иванка Моралиева участва в Сидни 2000 и Атина 2004.

Квотата на Диана Петкова е пета за плуването ни за Токио. Останалите спечелиха Антъни Иванов (200 м бътерфлай), Йосиф Миладинов (100 м бътерфлай), Калоян Левтеров (200 м гръб) и Любомир Епитропов (200 м бруст).

Яна Кръстева

Професионалният ми път започна през 2008 г. Интересите ми в спорта са насочени главно към футбол и тенис. Завършила съм „Българска филология" в Софийския университет „Св. Климент Охридски".

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button