БГ ФутболНовини

Петър Величков: Възможно е с Бербатов да поемем управлението на българския футбол

„Възможно е Димитър Бербатов да поеме управлението на Българския футболен съюз.“ – това заяви кандидатът за Президент на родната централа Петър Величков, като обясни, че двамата с Бербатов работят в екип и могат заедно да управляват БФС.

„Ясно е, че с Бербатов работим в екип и искаме да поемем управлението, ако имаме доверието на клубовете. Възможно е да се кандидатираме, но сме далеч от тази тема сега. Не искам да разкривам нашата концепция. Избрали сме сериозен футболен човек. Вече неколкократно казах – за мен поколението на Бербатов, на Мартин и Стилиян Петров трябва да поеме отговорност за ръководенето на българския футбол, но не бива да ги оставяме сами. Те са сериозни личности, с добра преценка, но БФС е организация, която има нужда от тежка реформа. Точно там аз виждам своето място“, призна Величков.

Той разкри, че само петима от сегашните членове на Изпълкома са подали своите оставки и уточни, че към момента извънредният конгрес на БФС е с дневен ред за избор на нов президент само за довършване на мандата на подалия оставка Борислав Михайлов, тоест до февруари 2022 г.

„Очакванията сега са за ново ръководство с нормален 4-годишен мандат. До съвсем скоро духът в Изпълкома е бил такъв – ние да се оттеглим и да създадем условия за ново ръководство. За съжаление, след последното заседание на Изпълкома аз бях изключително учуден от това, което се случи. Според документите ние говорим за Конгрес, който да избере ръководство, което да продължи мандата на сегашното ръководство. Това привидно спокойствие във футболната общественост мен ме наведе на мисълта, че може би трябва някой да излезе и да каже на футболните клубове и на хората в каква посока вървим. Нещо повече – на този Конгрес, според документите, трябва да бъде гласувана оставката на Михайлов и оставките на, забележете, само 5 члена на Изпълкома“ – допълни Величков.

Извънредният конгрес за избор на нов президент на централата трябва да се проведе на 25 юни тази година.

Димитър Петков

Аз съм Димитър Петков. От 2019 г. съм редактор на предаването „Код Спорт“ по „ТВ+“. Интересите ми в спорта са свързани най-вече с футбола, но следя с интерес и тенис, баскетбол и волейбол.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button