ДругиНовини

Петиция срещу Олимпиадата в Токио събра 350 000 подписа

Петиция, призоваваща за отмяна на Олимпийските игри в Токио, която събра 350 000 подписа за девет дни, беше подадена до организаторите днес. Тя отразява нарастващото обществено противопоставяне на събитието, тъй като четвърта вълна от инфекции на Covid-19 обхваща Япония, информира „Гардиън“.

Организаторът на кампанията „Стоп на олимпийските игри в Токио“ Кенджи Уцуномия заяви, че световното спортно събитие – вече отложено през 2020 г. поради пандемията от коронавируса – трябва да се проведе само когато Япония може да посрещне сърдечно посетителите и спортистите.

„Ние не сме в такова положение и затова Игрите трябва да бъдат отменени“, каза той на пресконференция. „Ако Олимпийските игри все пак се проведат, към тях трябва да бъдат насочени ценни медицински ресурси.“

Тестовите събития за Олимпийските игри продължават да се провеждат без зрители.

Кийоши Такенака и Сакура Мураками съобщават за Ройтерс от Токио, че петицията е била предадена на ръководителите на Олимпийския и Параолимпийския комитет, както и на губернатора на Токио Юрико Койке.

Запитана за кампанията срещу игрите, губернаторът на Токио Койке каза, че ще продължи да работи за „сигурна и защитена” олимпиада.

„Въпреки че има глобална пандемия, важно е да се осигурят сигурни и защитени игри Токио 2020“, каза тя на редовна пресконференция.

Велислав Филипов

Завършил съм Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ". Имам бакалавърска степен по журналистика от СУ „Св. Климент Охридски“. Интересите ми са насочени най-вече към футбол, волейбол, тенис и зимни спортове.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button