ВолейболНовини

Силвано Пранди: Винаги си поставяме максимални цели

Селекционерът на мъжкия ни национален волейболен отбор Силвано Пранди сподели по време на днешната открита тренировка на тима, че целите пред него и възпитаниците му дадат всичко от себе си във всеки един двубой. Нашите се подготвят за началото на Волейболната лига на нациите, като България ще открие надпреварата в Римини, Италия, с мач срещу Франция на 28 май от 11:00 часа.

“По отношение на очакванията, ние винаги си поставяме максимални цели. Не може да тръгваме с очаквания да сме четвърти, шести или десети. Целта винаги е максимумът от всеки мач, но това е основната задача, да дадем максимума от себе си във всеки един двубой. Всички национални отбори сега започват подготовка. Повечето от тях не са играли мачове дълго време. Мисля, че сме при равни условия. Цветан Соколов и Георги Петров ще пристигнат в понеделник, Георги Петров приключи по-късно клубното първенство, Цветан Соколов ще се подложи на операция на два зъба – в петък трябва да му извадят втория зъб, така че от понеделник ще е на линия. На 15 май ще се включи последният състезател Радослав Парапунов.“

Преди началото на тренировката президентът на федерацията Любо Ганев обяви пред играчите премиите, които ще получат при добро представяне в Лигата на нациите. Ако тимът успее да завоюва златото в надпреварата, той ще получи пълния награден фонд от 1 милион долара. При второ място отборът ще вземе 90% от наградния фонд, а останалите 10% ще са за БФВолейбол. За бронзови медали съотношението ще е 80% за тима, 20% за федерацията. 

Александър Аврамов

Завършил съм висшето си образование в Нов български университет - специалност Кино и телевизия. Интересите ми са свързани най-вече с футбол , тенис, бокс и волейбол.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button