ВолейболНовини

Соколов остава в „Динамо“ (Москва)

Капитанът на националния отбор по волейбол Цветан Соколов заяви, че ще продължи да носи екипа на „Динамо“ (Москва) и през следващия сезон. 31-годишният диагонал сподели пред ‘’Спорт-Експрес’’, че всичко в клуба го устройва и не вижда смисъл да сменя отбора.

„Да, ще остана и през следващия сезон в “Динамо“. Имам договор и всичко ме устройва. Много е добре, че турнира за “Финалната шестица” в Суперлигата на Русия ще се проведе в Москва. В България имаме такъв израз: “ У дома и стените помагат!” Феновете са нашия седми играч. Допълнителното напрежение не ни плаши. Гладни сме за победи и сме много агресивни на игрището. Дори в тези моменти, когато играем зле, успяваме да спечелим мачовете си. Това се случи на няколко пъти през сезона. Същото се получи и като спечелихме “Купата на CEV“, но но ние търпяхме и се борихме. Ние сме добри точно като отбор. Всички ни обединява огромното желание за победи. Играчи, треньори – всички“, обясни Цецо Соколов.

31-годишният диагонал говори за бъдещето и очакванията към националния отбор на България.

„В момента имаме млад отбор. Нужно ни е време да се сработим. Спокойно спечелихме квалификацията за Европейското първенство. Потенциалът на този отбор е голям. Надявам се, че ще успеем да го покажем на Световното първенство в Русия през 2022 година“, каза още Соколов.

Александър Аврамов

Завършил съм висшето си образование в Нов български университет - специалност Кино и телевизия. Интересите ми са свързани най-вече с футбол , тенис, бокс и волейбол.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button