Бойни спортовеНовини

Тайсън срещу Холифийлд за трети път

Светът е притаил дъх в очакване да научи името на новия абсолютен шампион в тежка категория на професионалния бокс. Кой е той ще стане ясно след сблъсъка между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри.

Но годината обещава да предложи още едно велико шоу на почитателите на този спорт. Легендарните Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд ще премерят сили на ринга за трети път, въпреки напредналата си възраст от респективно 54 и 58 години.

Двамата се договориха да се изправят един срещу друг на 29 май на „Хард Рок Стейдиъм“ в Маями, като всеки от тях ще получи сумата от 25 млн. долара.

Първите две битки между двамата са в графата „класика“ на световния бокс. И двата пъти победата бе за Холифийлд – първо с технически нокаут през 1996 г., а на следващата година Тайсън бе дисквалифициран и глобен с 3 млн. долара след прословутата случва с отхапаното ухо на съперника си.

„Железният Майк“ твърди, че първоначално се бил прицелил в бузата и в носа на Ивендър, но в последствие атакувал ухото. А Холифийлд изрази увереност, че този път боят ще бъде по правилата. Той имаше дълголетна кариера, като се боксира до 48-годишна възраст и завърши с 44 победи и 10 загуби през 2011 г. Тайсън пък приключи с професионалния спорт през 2005 г. след 50 успеха и 6 поражения.

Яна Кръстева

Професионалният ми път започна през 2008 г. Интересите ми в спорта са насочени главно към футбол и тенис. Завършила съм „Българска филология" в Софийския университет „Св. Климент Охридски".

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button