ЛюбопитноТенис

Голямото сърце на Рафа Надал

Рафаел Надал за пореден път доказа, че за да си голям спортист на първо място трябва да си голям човек. „Краля на клея“ отпадна в четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс в Мадрид след поражение от Александър Зверев, но въпреки това той сбъдна мечтата на свой фен след края на двубоя. Надал отдели време, за да си поговори с 95-годишната Мануела Наваро Естебан, която е голям негов привърженик.

Преди мача срещу Зверев внукът на Естебан – Карлос Кариоса се обърна към „Матадора“ в социалните мрежи:

„Днес баба ми, която е на 95 години, ще бъде на трибуните в Мадрид и ще сбъдне мечтата си да те гледа на живо. Тя е в начален стадий на болестта Алцхаймер и и ми каза, че преди да забрави какво значиш ти и тениса за нея иска да те види на живо. Надявам се да се наслади на деня, колкото аз“ – написа Кариоса.

Съобщението придоби огромна популярност в социалните мрежи и явно е трогнало и самия Надал, защото след края на мача срещу Зверев Рафа потърси Мануела Естебан, за да се запознае лично с нея и да й благодари за подкрепата. Двамата проведоха приятелски разговор и така големият шампион сбъдна мечтата на 95-годишната Естебан.

Димитър Петков

Аз съм Димитър Петков. От 2019 г. съм редактор на предаването „Код Спорт“ по „ТВ+“. Интересите ми в спорта са свързани най-вече с футбола, но следя с интерес и тенис, баскетбол и волейбол.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button