КоментариНовини

Тежката дума на аматьорския футбол

Предполагам, че каквото и да се напише по темата за Извънреден конгрес на БФС няма да изненада никой. Поредната новина /ако е вярна/ разкрива позицията на Аматьорската лига, която е твърдо против събирането на футболните хора на 25 юни. Защо ли? Е, нека не задаваме отговори..

Голяма част от тези клубове подкрепиха подписката за извънреден конгрес, инициирана от хората, издигащи кандидатурата на Христо Порточанов. След щателна проверка се установи, че в нея има и такива на клубове, които не са регистрирани, което я прави нелегитимна. Даже хората, които в момента са начело на централата стигнаха още по-далеч, като твърдо заявиха, че това са “документи с невярно съдържание”. Тогава всички се опитваха да парират атаките на бившия президент на “Нефтохимик”. А сега?

Сега усещате ли каква тишина витае край сградата на БФС в Бояна?Дори и от страна на последния кандидат за креслото на Борислав Михайлов, Емил Костадинов. Не че той много говори… И в блога на Димитър Бербатов също няма нищо ново. А там се чака програмата на “лицето на промяната”. Петър Величков е потънал в джунглата и явно оттам излизане няма. Всички мълчат, но това е привидно. Просто структурите на БФС са мобилизирани да няма изненади. Под това разбирайте по никакъв повод да не се състои Конгрес или ако случайно такъв се пръкне, сценарият е да излезе познатият ни “човек-месия” и под бурните аплодисменти на представителите на клубовете/предимно аматьорски/ да оглави Цар Футбол. Независимо, че той е гол…

Красимир Минев

Професионалният ми път започва през 1988 г. Интересите ми в спорта са насочени към футбол, баскетбол, волейбол и тенис. Завършил съм факултета по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button