Бойни спортовеНовини

Три победи за България в първия ден на Европейското по таекуондо

Три победи записаха българските участници в първия ден на Европейското първенство по таекуондо за мъже и жени, което се провежда в София. Даниел Ладжев, Габриела Кацарова и Николет Костова стартираха с убедителни победи, а Любомир Богданов направи отличен мач, но малко не му достигна да се поздрави с успех. В битките, които даваха право на участие в срещите за медали, нашите представители играха повече от достойно, но късметът не бе на наша страна. Въпреки това те заслужават поздравления, защото от играта си пролича, че има сериозно бъдеще в тях. Старши треньорът Фарзад Золхадри остана доволен от показаното и е сигурен, че тези състезатели имат сериозен потенциал и са бъдещи медалисти.

Утре от 13:30 еврокомисарят по спорта Мария Габриел, която е патрон на турнира ще открие официално надпреварата в присъствието на министъра на спорта Красен Кралев. Българското участие ще продължи в кат. до 63кг. Божидар Аврамов, до 68кг. Владимир Далаклиев при мъжете и Илина Иванова до 53кг. при жените.

Велислав Филипов

Завършил съм Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ". Имам бакалавърска степен по журналистика от СУ „Св. Климент Охридски“. Интересите ми са насочени най-вече към футбол, волейбол, тенис и зимни спортове.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button