КоментариНовини

Турбулентни 48 часа в родния футбол

Преди великденските празници хората в най-популярния спорт станаха свидетели на интригуващи събития. Първо Димитър Бербатов събра смелост и открито заяви намерението си да се кандидатира за поста президент на БФС. Представи и екипа си, в който влиза и “повелителят на джунглата” Петър Величков. Последният вече не гледа към мястото на Борислав Михайлов, а се е ориентирал към това на вицепрезидент. Какво хубаво впечатление прави скромността. Явно биснесменът е размислил и е предпочел да бъде гръб на бившия футболист на “Манчестър Юнайтед”. Някой би казал – то пък един гръб, но това е друга тема. Спомняте ли си репликата, с която Димитър Бербатов се раздели с националния отбор? Той каза следното: “След няколко години ме потърсете, за да ви оправи някой футбола!” И ето, че преди един от големите християнски празници дългото чакане приключи. Спасителят се появи! Никой не го беше потърсил, но той САМ разбра, че е нужен на футбола! Решението му получи одобрение на феновете, които видяха модерните млади хора как сменят омръзналите физиономии в Бояна. Други обаче прозорливо попитаха – каква е разликата между поколението “САЩ’94” и задаващата се нова бодра футболна смяна?

БФС Конгрес

24 часа имаше на разположение Бербатов да се наслаждава на величието, с което го дариха медии и фенове. Изненадващо на Боянските ливади се появи ТОЙ, президентът в оставка Борислав Михайлов. И бомбата вече беше факт – “Момчето се завърна”. Аплодисменти от колегите му, които не изглеждаха изненадани. Защото както ние бяхме споменали, интересните събития ще се случат след края на парламентарните избори. И случайно или не познахме. Изпълкомът реши да няма извънреден конгрес! Битката между кандидатите и техните програми се отлага за януари 2022 година. Край на скуката в БФС! Интересно е как ще работят оттук нататък Борислав Михайлов и Емил Костадинов? Героят от “Парк де Пренс” точно бе измърморил за кандидатурата си и …титулярът се завърна. И сега какво? А този въпрос не към нас… Имаше един човек, който взимаше отношение по всички футболни теми – смяна на селекционер, проблемите със съдиите, развитието на ДЮШ. Сега обаче мълчи, мълчи, мълчи. Защо ли? Защото и неговият пасианс не излезе и сега се чуди къде да се закачи. Такива са футболните ни емоции преди Великден! Да видим на кого яйцето ще се окаже бияч…

Красимир Минев

Професионалният ми път започва през 1988 г. Интересите ми в спорта са насочени към футбол, баскетбол, волейбол и тенис. Завършил съм факултета по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button