НовиниСветовен футболФутбол

Ван Дайк няма да играе на Европейското първенство

Централният бранител на Ливърпул Вирджил ван Дайк, който все още се възстановява от тежка контузия в коляното, изключи възможността да играе за Нидерландия на предстоящото европейско първенство. Защитникът е в последния етап от своето възстановяване, но смята, че е по-добре да се концентрира върху това да е готов за предсезонната подготовка с „мърсисайдци“. 

„Преди седем месеца се контузих и пътят беше много, много дълъг. Трябваше да го извървя стъпка по стъпка, както направих. Нещата вървят добре. В този последен за себе си етап стигнах до решение, което трябваше да взема: бих ли участвал на Европейското, да или не? С всичко, което се случва, чувствам физически, че е правилното решение да не участвам на Евро 2020 и да вляза в последната си фаза на рехабилитация преди предсезонната подготовка. Така че, целият акцент ще бъде върху тренировките с клуба и това е реалистична цел, така че с нетърпение очаквам това. Очевидно съм много разочарован да пропусна Европейското, да пропусна да изведа собствената си държава там, но нещата са такива, каквито са, и аз трябва да го приема – всички ние трябва да го приемем. Мисля, че решението да не отида е правилното. Трудно е, но се примирих с него“, сподели Ван Дайк.

Александър Аврамов

Завършил съм висшето си образование в Нов български университет - специалност Кино и телевизия. Интересите ми са свързани най-вече с футбол , тенис, бокс и волейбол.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button