НовиниСветовен футболФутбол

Венгер: Суперлигата ще унищожи Висшата лига

Арсен Венгер, който изведе Арсенал до три титли на Премиършип и триумфира седем пъти с ФА Къп като мениджър по време на престоя си в клуба от северен Лондон в рамките на 21 години, оспори принципа на новия проект и е уверен, че в крайна сметка е щял да доведе до унищожението на Висшата лига.

Беше мъртвородена. От началото, не вярвах, че ще проработи. Най-изненадващото бе поведението на английските клубове. Всеки мечтае за унищожението на Висшата лига в Европа. В Англия ние сами се унищожаваме. Не мога да разбера разума зад това, защото Англия гласува в подкрепа на Брекзит и сега иска да има Суперлига. Англия е с най-силното първенство. Суперлигата би унищожила на 100% Висшата лига. Принципът на нашата спортна култура в Европа е да имаш достъп чрез своите представяния до най-класните надпревари. Не разбирам защо някой би вярвал, че късането на връзката между домашното първенство и достъпа до топ лигата може да бъде одобрен от феновете. Другото е, че изглеждаше много аматьорски в презентацията и подготовката си. Притеснявате се за начина, по който се управляват нашите топ клубове. Изглеждаше като бърза поправка за финансовите проблеми, които имат тези клубове“, започна той за The Telegraph.

Венгер похвали реакцията на някои от играчите, които се обявиха против Суперлигата – сред тях бяха футболистите на Ливърпул Джеймс Милнър и Джордан Хендерсън. „Изключително горд съм от отговорностите, които играчите поеха по този случай. Това показва, че има огромна еволюция – виждаме, че от началото на сезона в Англия, играчите сега са част от политическото влияние в обществото и с право. Много съм горд с тази еволюция“, завърши той.

Велислав Филипов

Завършил съм Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ". Имам бакалавърска степен по журналистика от СУ „Св. Климент Охридски“. Интересите ми са насочени най-вече към футбол, волейбол, тенис и зимни спортове.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button