БГ ФутболНовиниФутбол

Ясен Петров: Трябва да играем с настроение, независимо срещу кого

Селекционерът на националния отбор на България Ясен Петров даде пресконференция преди утрешната контролна среща с Русия. Пловдивският специалист заяви, че от неговия тим се изисква да покаже характер срещу Сборная.

„Нямам навика да коментирам противника. Срещаме сериозен противник, към когото подхождаме с уважение. Води ги един сериозен треньор. Това е поредното предизвикателство срещу нашия отбор. Само това мога да кажа за Русия – уважение и респект. От нашия отбор се изисква да покаже характер в утрешния двубой.

От нас се иска да покажем характер. Нормално е когато играеш с такива противници адреналинът да е високо ниво, но ако сме притеснени, няма да можем да покажем качествата си. Футболът трябва да се играе с настроение, независимо срещу кой играеш. Утре предполагам ще има зрители, стадионът е прекрасен, надявам се да зарадваме всички, които ще гледат мача по телевизията и тези, които ще дойдат на стадиона“, каза Петров. 

„Всичко е уважение, доверие и честност. Най-важното е тази формула е между треньора и играчите да е налице. Трябва футболистите да идват с настроение в националния отбор. Не на последно място трябва да има добра комуникация, непрекъснато комуникираме с играчите.

Този отбор не е мой, той е на България. Тук сме да помагаме на футболистите, аз и моят екип, но отборът е на България. Да, всеки ден навлизаме все по-добре в техните глави, от гледна точка на идеи, настроение. Тук сме да направим добър колектив, да радваме хората в България, това ни е мисията. Дано ни се сбъднат мечтите“, добави още селекционерът на България. 

„При всички положение ще има ротации. Играем срещу много силни отбори, което е добре, защото трябва да си мерим силите с такива отбори, за да знаем къде сме стигнали. След три дни имаме още по-тежък мач, макар че не се знае. Може да не ни достигне времето за възстановяване, Франция ще има повече време от нас. При всички положения ще има ротации, може да има промени и в тактическата постройка. Не искам да казвам повече пред вас, но ще има доста промени. 

Най-голямото ми желание е да постигнем победа. Виждам как в момента се сглобява един добър футболист. Срещу Словакия видях добри минути, оптимист съм за бъдещето на този отбор. Нямаме звезди, но се изгражда един добър колектив. Надявам се на базата на това нещо да постигнем съвсем скоро победа. Дай боже да е утре“, добави Петров. 

„Капитанската лента, която ще носи Кирил Десподов? Само мога да кажа: „Честита отговорност“. Накрая искам да благодаря за прекрасната организация, доброто посрещане, което ни осигуриха от Руската футболна федерация. Желая успех на Русия на Европейското първенство“, заяви Ясен Петров в Москва.

Велислав Филипов

Завършил съм Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ". Имам бакалавърска степен по журналистика от СУ „Св. Климент Охридски“. Интересите ми са насочени най-вече към футбол, волейбол, тенис и зимни спортове.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button